Plan je bezoek

Sittard.
Genieten voorop!

Wie van het leven geniet voelt zich van nature op zijn gemak in Sittard. Een plek om speels en nieuwsgierig op zoek te gaan naar allerhande dingen die het leven aangenamer maken. Je te laten verrassen door bijzondere speciaalzaakjes in het sfeervolle decor van een eeuwenoude binnenstad. En je te laten verwennen op een gastvrij terras. Of even met je ogen dicht in de zon te gaan liggen op het malse gras van een verborgen stadstuin.

Sittard fonkelt en sprankelt. Dat maakt Sittard een heerlijke plek voor nieuwsgierige mensen die het kleine en intieme verkiezen boven de drukte en het massale. Wat je ook zoekt, als je niet vergeet om vóór alles te genieten, dan zal je het in Sittard zeker vinden.

Parkeer­plaatsen auto

De historische binnenstad van Sittard beschikt over diverse parkeergarages en parkeerterreinen voor bezoekers. De parkeergarages zijn goed verlicht en beschikken over ruime vakken. Je kunt je voertuig hier veilig en comfortabel parkeren.

In Sittard geldt betaald parkeren op werkdagen van 09:00 uur tot 19:00 uur. Op zondagen is dit van 12:00 uur tot 18:00 uur. Tijdens de koopavond op donderdag is het betaald parkeren tot 22:00 uur.

In de parkeergarages waar je achteraf kunt betalen, geldt 24 uur per dag, 7 dagen per week betaald parkeren. In deze garages kun je met bankpas, creditcard, papiergeld of muntgeld betalen. Op straat en op de meeste parkeerterreinen kun je met een bankpas en muntgeld vooraf betalen.

Bekijk hier de verschillende parkeerplaatsen in Sittard. Op veel parkeerplaatsen is ook belparkeren mogelijk.

Parkeertarieven

Al het overige straatparkeren kost €1,90 per uur zonder maximum.

Bekijk hier de verschillende parkeerplaatsen in Sittard. Op veel parkeerplaatsen is ook belparkeren mogelijk.

Parkeer­plaatsen fiets

In de binnenstad van Sittard kun je op drie locaties je fiets onder toezicht parkeren. Alle drie de locaties zijn gratis toegankelijk.

Openingstijden

Oplaad­punten e-bikes

Natuurlijk kun je in en rondom het centrum van Sittard ook je elektrische fiets opladen als je even een tussenstop maakt tijdens een heerlijke fietstocht. Hier vind je de locaties van de oplaadpunten.

Locaties

Elektrische fietsen huren

Bij de fietsenstalling op de Paardestraat kan je sinds kort ook elektrische fietsen huren! Dit gaat super gemakkelijk met een app. Dus pak de fiets en ga er lekker op uit in onze mooie omgeving! Bij de fietsenstalling vind je ook al een aantal leuke fietsroutes die je meteen kunt downloaden.

Openingstijden

Feestdagen 2023

Nieuwjaarsdag Gesloten
Goede vrijdag Geopend
(10:00-18:00, dicht na 19:00 uur)
1e Paasdag Gesloten
2e Paasdag Gesloten*
Koningsdag Gesloten*
Dodenherdenking Dicht na 19.00
Bevrijdingsdag Geopend
Hemelvaartsdag Geopend*
1e Pinksterdag Gesloten
2e Pinksterdag Gesloten*
Sinterklaasavond Geopend (10:00-17:00 uur)
Kerstavond Geopend (10:00-16:00 uur)
1e Kerstdag Gesloten
2e Kerstdag Gesloten*
Oudejaarsavond Geopend (10:00-16:00 uur)

*Winkels mogen open zijn op Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. Mocht u op die dagen een winkel willen bezoeken, check dan even de website of social media pagina’s van de desbetreffende winkel om te zien of deze winkel dan voor u geopend is.

Koopzondagen 2023

De winkeliers in het centrum van Sittard mogen zelf bepalen of zij op zondagen wel of niet zijn geopend, met uitzondering van enkele feestdagen (zie tabel links). Een meerderheid van de winkels is geopend op iedere laatste zondag van de maand vanaf maart 2023. De winkeliers staan dan met de beste service en een kopje koffie voor je klaar van 12.00 uur tot 17.00 uur. In december is zoals altijd elke zondag een koopzondag.

Enkele winkels zijn elke zondag geopend. Wil je op een zondag de stad in om te winkelen, check dan even online of je favoriete winkel geopend is.

Overnachten

Doubletree by Hilton hotel

Parklaan 4

Hotel Merici

Oude markt 7

B&B Casa Mia

Parklaan 3

Hotel de Limbourg

Markt 22